Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El Carnaval de Terra Endins de Torelló cancel·la l’edició del 2021

ACN Torelló.-El Carnaval Terra Endins de Torelló ha anunciat aquest dimecres que han decidit cancel·lar totes les activitats festives de l’edició de 2021. Així ho han acordat conjuntament les entitats […]

Agències 02/12/2020

ACN Torelló.-El Carnaval Terra Endins de Torelló ha anunciat aquest dimecres que han decidit cancel·lar totes les activitats festives de l’edició de 2021. Així ho han acordat conjuntament les entitats que organitzen la festa –ACTE, Associació Cultural Deixebles de Sant Feliu i el Col·lectiu Pullassu- amb el vistiplau de l’ajuntament. La decisió s’ha pres arran de la situació actual de la pandèmia i “de la incertesa que generen les mesures en què estem abocats”. A més, creuen que “al mes de febrer la situació no serà suficientment estable com per tirar endavant una proposta que sigui econòmicament i logísticament viable”. Tot i això, han decidit crear una websèrie per donar a conèixer la llegenda del Carnaval a Torelló i es muntarà una exposició.

El coordinador del Carnaval de Terra Endins, Blai Marginedas, ha explicat que, malgrat que el mes de setembre tenien pensat tirar endavant una versió adaptada de la festa, finalment han decidit que no sigui així. “Després de tres mesos d’experiència amb les mesures contra la covid-19 i per responsabilitat sanitària hem decidit cancel·lar-la perquè és inviable tirar-la endavant amb el plantejament inicial”, detalla Marginedas. Tot i la suspensió dels actes festius del Carnaval, els organitzadors han volgut organitzar una sèrie d’activitats culturals perquè el 2021 no sigui “un any totalment en blanc”. D’aquesta manera, ha dit Marginedas, “volem que sigui un any de reflexió i de treball a nivell de comunicació i de difusió d’allò que significa el Carnaval i la seva història”. En concret, es crearà una websèrie de sis capítols que es podrà seguir a través de les xarxes socials. La proposta repassarà la història i la Llegenda del Carnaval de Terra Endins per descobrir els orígens, el sentiment, el rerefons del Falatell o la història de cada un dels personatges de la festa. La segona proposta consistirà en una exposició “expandida” que tindrà pinzellades interactives i que portarà el Carnaval als espais més emblemàtics per on passa la festa, com són el centre històric del poble o el Barri de Montserrat. A la mostra, s’hi recolliran les particularitats de cada un dels actes més rellevants del Carnaval, les escenes vinculades a la Llegenda, així com també anècdotes i experiències d’aquests quaranta anys d’història.