Dijous, 4 de juny de 2020 - Edició 679
La República

El cap dels Mossos reivindica la presència del cos a Europol després de la bona experiència al CITCO

ACN Barcelona.-El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha reivindicat aquest divendres la “participació” del cos als organismes de coordinació policial internacional com la Interpol i l’Europol, però […]

Avatar
Agències 08/11/2019

ACN Barcelona.-El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Eduard Sallent, ha reivindicat aquest divendres la “participació” del cos als organismes de coordinació policial internacional com la Interpol i l’Europol, però sobretot aquesta última. Després d’integrar-se al CITCO, el cap de la policia catalana ha valorat positivament l’experiència i ha demanat ampliar-la a les policies internacionals per fer més àgil i eficient les comunicacions i les operacions conjuntes. Actualment els Mossos tenen accés a Europol, però limitat.

Sallent ha opinat que les policies han de “superar models passats de competició” i passar a la “col·laboració” , perquè “sumant, hi guanya tothom”. Segons ell, certs “plantejaments, només beneficien els delinqüents”.La integració al CITCO, ha dit Sallent, ha permès als Mossos “veure una eina moderna, efectiva, sistèmica, una manera de treballar, veure de forma molt clara les regles del joc”. Les organitzacions criminals tenen molts mitjans, diners i flexibilitat, i aprofiten els forats legislatius, segons Sallent. Per això, creu que “ningú té la solució unilateral, s’ha de treballar amb la resta de cossos, i els Mossos poden aportar experiència, coneixement i territorialitat, perquè al final les coses passen a un lloc determinat, i això dona un punt de partida”.Sallent ho ha dit durant la clausura de les cinquenes jornades internacionals sobre crim organitzat dels Mossos d’Esquadra que han tractat del tràfic il·lícit de drogues, persones o armes, entre altres. El comissari en cap d’Investigació, Rafel Comes, ha dit que en l’últim any s’han desarticulat 111 xarxes criminals, 33 de les quals per cultiu de marihuana, i s’han detingut un miler de persones, bona part dels quals eren nouvinguts, la meitat sense antecedents policials.

Relacionats