Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El cap dels Mossos diu que els “moments dolorosos” els han fet “més forts i millors”

ACN Barcelona.-El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha dit que el cos viu un “moment excepcional” amb “dificultats” i “moments dolorosos”, que han portat amb “professionalitat i […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Barcelona.-El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha dit que el cos viu un “moment excepcional” amb “dificultats” i “moments dolorosos”, que han portat amb “professionalitat i temple” i els han “convertit en més forts i millors”. En la seva intervenció al complex central Egara amb motiu de l’acte del Dia de les Esquadres dels serveis centrals ha dit que són una policia “radicalment democràtica” que té clara la “missió i l’encaix institucional” i ha exposat que el cos “depèn del Govern de la Generalitat”, que en les seves funcions de policia judicial “depèn de jutges i fiscals” i que “per sobre de tot està al servei de la gent”. Esquius també s’ha referit als 300 anys que celebra el cos nascut el 1719 a Vic, anys units per “un fil blau del que significa ser mosso” que està relacionat amb “els principis de l’ordre i el servei”.

“Hi ha un model propi dels Mossos, una marca que ens diferencia de la resta de cossos, som una policia moderna que cerca la resolució de problemes en base a la proximitat i amb una vocació clarament comunitària”, ha dit Esquius. “Som una policia que es legitima en el servei a la ciutadania”, ha reblat. El comissari en cap ha exposat que el cos ha crescut i s’ha fet gran gràcies als policies, tècnics i administratius que han posat al projecte “tot el seu talent i energies”. Ha destacat la incorporació de 1.250 agents l’any vinent i la selecció dels vuit comandaments, als que han de seguir 18 intendents i 44 inspectors.L’acte s’ha celebrat a porta tancada, sense presència dels mitjans de comunicació, atesa la presencia d’efectius de les unitats policials que per les seves funcions han de garantir la seva privacitat, segons han explicat fonts del cos.