Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El cap de Merlin Properties veu Barcelona “un Ferrari de dotze cilindres al qual n’han tret sis”

ACN Barcelona – El director executiu de Merlin Properties, Ismael Clemente, ha afirmat aquest dijous que Barcelona és “un Ferrari de dotze cilindres al qual n’han tret sis”. Alhora ha […]

Agències 02/02/2023

ACN Barcelona – El director executiu de Merlin Properties, Ismael Clemente, ha afirmat aquest dijous que Barcelona és “un Ferrari de dotze cilindres al qual n’han tret sis”. Alhora ha indicat que tant la ciutat com Catalunya “s’han imaginat enemics per posar-se una excusa i no tirar endavant”. En un col·loqui al Círculo Ecuestre, el responsable de la firma immobiliària especialitzada en oficines i logística ha subratllat que Madrid “porta un V10 amb tots els cilindres funcionant, i per això no li veieu ni el tub d’escapament”. Alhora ha opinat que Màlaga és una ciutat “amb molt potencial de creixement”. Al seu parer, “avui en dia no suposa una amenaça, però si es posen les piles i construeixen edificis d’oficines, la cosa canviarà”.

Preguntat per l’augment del preu dels lloguers, Clemente ha explicat que van sortir del negoci de l’habitatge perquè era un sector “complicat”. Tot i això ha reflexionat que l’oferta pública “podria haver reequilibrat la pujada dels lloguers, però l’administració pública no ha estat a l’alçada”.

En l’àmbit del seu negociat, Clemente no ha negat la “sensació d’incertesa” que es viu al sector, però ha matisat que el 2022 també “tenia molt mala pinta” i va acabar essent un any “fantàstic”. En aquest sentit ha recordat que, arran de la covid, Espanya s’ha desendeutat 80 punts al Producte Interior Brut, per bé que ha admès que “vivim en un ‘carpe diem’ constant” i que “en algun moment hi haurà una aturada a l’economia”.

Per exemple, Clemente ha alertat que si hi ha una destrucció d’ocupació hi haurà una caiguda en les oficines, i a això hi ha afegit que el comerç en línia està en un moment “menys pròsper” que durant la pandèmia. Però s’ha mostrat convençut que el sector “tornarà a arrencar i a posar en el punt de mira els espais logístics”.