Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

El CAC demana als mitjans que tinguin cura amb les imatges d’arxiu que emeten sobre els atemptats del 17-A

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat aquest dimarts als mitjans que cobreixen el judici sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils que tinguin cura amb les […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha demanat aquest dimarts als mitjans que cobreixen el judici sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils que tinguin cura amb les imatges d’arxiu que emeten sobre la qüestió. Els ha recordat que tenen a la seva disposició un seguit de recomanacions elaborades conjuntament amb el Col·legi de Periodistes de Catalunya on recomanen abstenir-se d’emetre imatges on es reconeguin les víctimes o que siguin excessivament crues. També assenyalen que convé evitar l’espectacularització del llenguatge audiovisual i evitar la intrusió en la privadesa de les víctimes.

Les recomanacions subratllen que el nivell de duresa de les imatges que s’emetin ha d’estar justificat editorialment i que cal advertir prèviament de la naturalesa violenta de les imatges a les persones teleespectadores.