Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El CAC avala que TV3 identifiqués Madrid com a “lloc d’origen” de la pandèmia en una informació de l’abril

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat dividit dues resolucions sobre programes i continguts emesos per TV3 els últims mesos. Amb dos vots favorables, dos de contraris […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha aprovat dividit dues resolucions sobre programes i continguts emesos per TV3 els últims mesos. Amb dos vots favorables, dos de contraris i el vot decisiu del president, Roger Loppacher, s’ha conclòs d’una banda que la presentació al ‘FAQS’ de la ‘Maskcat’ per part del president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, no va ser un acte de publicitat, perquè “no s’hi va promocionar els bens personals” de Canadell ni de la mateixa Cambra. Amb el mateix resultat ajustat s’ha avalat el tractament d’una crònica de TV3 i 3/24 relativa a la incidència de la codid-19 a la Comunitat de Madrid, emesa el 29 d’abril i que es va subtitular amb la sobreimpressió ‘La crisi de la COVID des del lloc d’origen’.

A parer del CAC, no hi ha manca de veracitat i rigor informatiu en aquest tractament de Madrid coma “lloc d’origen” de la pandèmia, en el sentit que ‘lloc d’origen’ remetia al context d’emissió (una crònica des de la delegació territorial de TV3 a la capital espanyola) i feia referència “al territori de l’Estat on va esclatar la pandèmia i la que va afrontar primer la crisi sanitària que provoca”. Les dues resolucions són el resultat d’actuacions iniciades d’ofici pel mateix CAC, i no de denúncies de tercers. Amb tot, ambdues s’han decidit pel vot diriment del president, ja que dos dels cinc consellers hi van votar en contra (vot particular) i dos a favor.