Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

El CAC alerta sobre la violència digital envers les dones a les xarxes

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat aquest dimecres sobre la violència digital envers les dones i ho ha fet en el marc del Dia Internacional per […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-El Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) ha alertat aquest dimecres sobre la violència digital envers les dones i ho ha fet en el marc del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, que se celebra aquest dijous. En un comunicat, el Consell ha instat els mitjans i les plataformes a tenir un paper més actiu en la lluita contra les violències masclistes i ha demanat que tinguin “una cura especial” per evitar la morbositat i la revictimització de les dones. Així mateix, considera que les informacions sobre violacions s’haurien de centrar en els agressors i no pas en les dones.

El CAC i l’Institut Català de les Dones (ICD) han iniciat el procés d’actualització de les Recomanacions sobre el tractament de la violència masclista als mitjans de comunicació del 2009, per adaptar-les a la realitat, a les noves formes de violència masclista, i adequar-les a l’àmbit d’internet i les xarxes socials.Manifest El Consell s’ha adherit al manifest elaborat per diverses institucions amb motiu del 25N i en què s’insta a treballar en aquest nou àmbit digital amb urgència, ja que es practica amb una gran impunitat. Un manifest al qual també s’hi ha adherit el Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).