Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El bus exprés.cat inicia una prova pilot per digitalitzar la compra de bitllets

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat han posat en marxa una prova pilot perquè els usuaris d’autobús comprin els bitllets senzills mitjançant l’aplicació per […]

Agències 13/11/2020

ACN Barcelona.-L’Autoritat del Transport Metropolità i el Departament de Territori i Sostenibilitat han posat en marxa una prova pilot perquè els usuaris d’autobús comprin els bitllets senzills mitjançant l’aplicació per a mòbil de cada operador. D’aquesta manera s’elimina l’ús d’efectiu, s’agilitza la pujada al vehicle i s’afavoreix que es puguin mantenir la distància de seguretat. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, assegura que la digitalització de la compra de bitllets “facilita la vida a usuaris i conductors”. La prova pilot comença a tretze línies exprés.cat de l’àmbit de Barcelona operades per Sagalés i Moventis però està previst que s’estengui a la resta de línies.

Les primeres línies on es posarà en marxa aquesta iniciativa són les de La Vall de Tenes, Caldes de Montbui, Sentmenat, Vic, Mataró i Granollers, Alella i Mollet del Vallès, Sabadell i Castellar, Terrassa i Cerdanyola del Vallès. Els usuaris hauran de comprar el bitllet a través de l’aplicació i mostrar-li al conductor a l’hora d’accedir al vehicle. En aquest sentit, el conseller Calvet ha explicat que “el transport públic i la digitalització són els ingredients principals de la mobilitat sostenible”.