Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Brain Film Fest 2021 se centrarà en la salut mental en temps de pandèmia

ACN Barcelona.-El Brain Film Fest 2021 se centrarà en la salut mental en temps de pandèmia amb una programació que vol reflexionar sobre la importància del benestar emocional i psicològic. […]

Avatar
Agències 02/02/2021

ACN Barcelona.-El Brain Film Fest 2021 se centrarà en la salut mental en temps de pandèmia amb una programació que vol reflexionar sobre la importància del benestar emocional i psicològic. Aquesta edició, que té com a lema Brain Crash, es farà del 18 al 20 de març en format híbrid: presencial des del CCCB i online a través de la plataforma Filmin. S’atorgarà el XI Premi Solé Tura, que reconeix els millors curtmetratges sobre el cervell i la ment, i també el Premi del Públic per Microcurts Online, que els espectadors poden votar ja a través del web del festival. El jurat d’aquest any està format per l’actor i director Alex Brendemühl, l’escriptora de cine Violeta Kovacsics, el fotògraf Rafa Badia i la psicòloga Eulàlia Vives.

Des de l’organització del certamen, s’ha explicat que els últims mesos han significat “un cop directe a la salut de la població de manera individual, col·lectiva i global”, però a mesura que remetin els símptomes de la pandèmia vírica, la societat, afegeix, “s’enfrontarà a les seqüeles psíquiques del trauma”. Per això, indica, a través de pel·lícules, post-screenings i taules rodones aquesta quarta edició del festival de cinema internacional dedicat al cervell obrirà una reflexió sobre la importància i els reptes de la salut mental.Al llarg del festival es projectaran 21 curts a concurs, seleccionats entre les 252 candidatures procedents de diversos països com Espanya, els EUA, Moldàvia, Bèlgica o Mèxic. Els guanyadors es donaran a conèixer a la cerimònia de cloenda del festival, el dissabte 20 de març.El Brain Film Fest està impulsat per la Fundació Pasqual Maragall, en col·laboració amb la Fundació Uszheimer i la productora Minimal Films. El seu objectiu és reunir propostes de cinema internacional, debats, tallers, xerrades i activitats divulgatives relacionades amb el cervell.