Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Born CCM intensifica els treballs de recerca vinculats al conjunt arqueològic amb estudiants universiaris

ACN Barcelona.-El Born Centre de Cultura i Memòria intensifica durant el mes de juliol els treballs de recerca vinculats al conjunt arqueològic del recinte. En la intervenció arqueològica hi participen […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Born Centre de Cultura i Memòria intensifica durant el mes de juliol els treballs de recerca vinculats al conjunt arqueològic del recinte. En la intervenció arqueològica hi participen una quinzena d’alumnes del grau d’arqueologia de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), que aprofiten l’ocasió per fer les pràctiques universitàries. Tot plegat pretén conèixer més a fons com va canviar el barri al llarg de 300 anys, passant de ser una zona productiva a una àrea comercial i residencial. La intervenció s’emmarca dins d’un projecte de recerca que vol restituir virtualment com era el barri al voltant del 1700, tant físicament com pel que fa a la vida quotidiana.

En una fase prèvia, el projecte ha localitzat, interpretat i buidat documents històrics relatius a les estructures físiques del jaciment. A partir d’aquí, la intervenció arqueològica vol ajudar a entendre i contrastar la informació recollida. Els 15 alumnes participants fan treball de camp amb un equip interdisciplinari format per professionals de l’arqueologia, la història, la restauració, la topografia, l’antropologia i la bioarqueologia. També s’aproximen a la difusió del patrimoni, tot oferint al públic visites guiades als diferents punts de l’excavació. A les tardes, els universitaris reben formació teòrica, a càrrec d’especialistes en diferents àrees de coneixement vinculades a la recerca arqueològica del Born.