Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El BOE publicarà aquest dimarts la convocatòria de les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig

|

- Publicitat -

ACN Madrid – Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publicarà aquest dimarts els decrets de convocatòria de les eleccions municipals –aprovat el passat dimarts pel Consell de Ministres- i de les eleccions autonòmiques del 28 de maig als 12 territoris on se celebren juntament amb les eleccions municipals. Els presidents de 12 comunitats autònomes han signat o signen aquest dilluns els decrets de convocatòria. Són les Illes Balears, País Valencià, Aragó, Astúries, Canàries, Cantàbria, Castella-La Manxa, Extremadura, Madrid, Múrcia, Navarra i La Rioja. També hi ha eleccions a les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla.

La campanya electoral començarà a les 00:00 hores del divendres 12 de maig i finalitzarà a les 24:00 hores del divendres 26 de maig. Les formacions polítiques podran presentar les seves candidatures a partir del 19 d’abril i fins al 24 d’abril.

Publicitat

Dos dies després, el 26 d’abril, es publicaran les llistes i les juntes electorals informaran de possibles irregularitats i obriran un termini d’impugnació fins al 28 d’abril. El dia 2 de maig es coneixeran tots els candidats.

<strong>Vot per correu</strong>

Aquest dilluns s’ha obert el termini per demanar el vot per correu. Per fer-ho, els electors poden demanar la documentació a qualsevol oficina de correus fins al 18 de maig, deu dies abans de les eleccions.

Un cop reclamada la documentació, l’Oficina del Cens Electoral ha d’enviar per correu certificat els documents i les paperetes del vot per correu fins al 22 de maig, sis dies abans de les eleccions. Els electors podran després enviar els seus vots acreditant la seva identitat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió