Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El BOE publica el conveni que fixa la formació per a mossos i bombers de la policia marítima

ACN Barcelona.-El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat el conveni pel qual la Direcció General de la Marina Mercant oferirà la formació marítima necessària als Mossos d’Esquadra i als […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha publicat el conveni pel qual la Direcció General de la Marina Mercant oferirà la formació marítima necessària als Mossos d’Esquadra i als Bombers perquè “puguin governar les seves pròpies embarcacions, en les aigües marítimes on exerceixen les seves funcions, pel desenvolupament de les tasques que la llei els encomana”. El Departament d’Interior va anunciar la creació de la unitat de policia marítima el 2020, abans de la pandèmia. JUCIL atribueix al conveni una “cessió” de les competències en policia marítima que tenen 74 agents de la Guàrdia Civil i això suposarà “un atac a la igualtat entre tots els espanyols” i “incrementaria encara més les pretensions i el sentiment independentista a Catalunya”.

El text del BOE indica que la Direcció de la Marina Mercant té les competències d’ordenació general de la navegació marítima i de la flota civil espanyola, així com la determinació de les condicions de capacitació professional del personal que en garanteix la seguretat i la de la navegació.Segons el conveni, que té una vigència de quatre anys, el cost de la formació anirà a càrrec de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i hi haurà una comissió mixta per fer-ne el seguiment amb confidencialitat.Per governar les embarcacions els agents hauran de tenir el curs de patró portuari, la formació bàsica de la secció A-VI del codi STCW, el d’operador restringit del sistema mundial de socors i seguretat marítima i el de formació sanitària. També hauran de fer un curs complementari de legislació i seguretat marítimes de 62 hores en un centre homologat per la Marina Mercant. Finalment, faran 16 hores de pràctiques. Els certificats tindran una validesa de cinc anys.El conveni entre el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya es va subscriure el 31 de maig del 2021 i el BOE el va publicar el passat 10 de juny.