Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El BIOCOMSC preveu que 1 de cada 40 joves s’infecti i que s’arribi a gairebé 50.000 nous contagis setmanals

ACN Barcelona.-El BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la covid simultàniament. El grup de la UPC ha constatat també una pujada forta de casos entre […]

Avatar
Agències 06/07/2021

ACN Barcelona.-El BIOCOMSC preveu que un de cada 40 joves acabarà contagiant-se de la covid simultàniament. El grup de la UPC ha constatat també una pujada forta de casos entre persones de 30 a 50 anys, que s’apropa a màxims registrats, i “significativa” entre 50 i 70. El BIOCOMSC ha apuntat que tenint en compte l’alta positivització, molts casos no s’acaben trobant i ha afegit que els reals totals acostumen a ser tres vegades els que es troben amb tests ràpids simptomàtics. Així, el ritme consolidat d’entrada és d’uns 16.000 casos setmanals per tests d’antígens simptomàtics però l’estimació és que els reals estiguin a prop de 50.000 setmanals. Esperen que la vacunació mantingui les hospitalitzacions entre l’1 i el 3% i no s’arribi al 10% anterior.

En aquest sentit, el grup ha indicat que les dades d’hospitalitzacions seran molt importants aquesta setmana, tenint en compte que després de pujades en ingressos vindran els efectes a les UCI. El BIOCOMSC ha insistit que la circulació del virus és molt elevada i que cal protegir-se amb vacunes i amb conductes de no risc: grups petits, mascareta, evita interiors i aglomeracions, així com llocs mal ventilats i amb crits o veu molt elevada.