Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El BIOCOMSC diu que els contagis per covid van deixar de baixar per Carnestoltes però que no hi ha pujada general

ACN Barcelona – El BIOCOMSC ha constatat que la baixada de contagis per covid-19 es va aturar durant el Carnestoltes. Tot i això, no veu una pujada de general de […]

Agències 09/03/2022

ACN Barcelona – El BIOCOMSC ha constatat que la baixada de contagis per covid-19 es va aturar durant el Carnestoltes. Tot i això, no veu una pujada de general de casos. Sí observa que els increments es van donar en zones amb més activitat i interaccions amb motiu de les festes, com per exemple Solsona, Sitges o Vilanova. El ritme de baixada de les hospitalitzacions també segueix un ritme més lent i es consoliden menys de 100 defuncions setmanals, com a conseqüència de les reduccions d’ingressos de les setmanes prèvies. El BIOCOMSC apunta a dos escenaris: que la immunització sigui molt alta i un cop passi l’activitat del Carnestoltes els casos tornin a baixar de forma important o bé que no ho sigui tant i es mantingui un nivell de circulació elevat.

El primer escenari seria el que es va donar després de les Decennals de Valls. En el segon, el grup de la UPC apunta que ja sigui perquè el nivell d’immunització no és tan elevat o bé perquè es mantingui una activitat en interiors forta mentre durin les baixes temperatures, es mantindria l’alt nivell de circulació d’òmicron. En aquest darrer cas, l’evolució seria lenta, estancant-se a nivells propers a l’actual i “fent difícil” que els ingressats baixin de 500.

Ara per ara, els casos globals als CAP s’han estancat els darrers dies per sobre de les 10.000 visites en laborable, la detecció de casos en uns 25.000 a la setmana i la positivització en un 10%.

El BIOCOMSC ha explicat que la setmana vinent es podrà analitzar millor quin és el nivell de circulació i quina podria ser la situació en les properes setmanes.