Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Biobanc de l’IRBLleida recull més d’11.000 mostres covid des de l’inici de la pandèmia

ACN Lleida.-L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i els hospitals universitaris Arnau de Vilanova i de Santa Maria de Lleida van habilitar l’abril del 2020 circuits per recollir mostres […]

Avatar
Agències 29/06/2021

ACN Lleida.-L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida) i els hospitals universitaris Arnau de Vilanova i de Santa Maria de Lleida van habilitar l’abril del 2020 circuits per recollir mostres dels pacients ingressats amb covid-19 per processar-les i emmagatzemar-les a través del Biobanc i poder-les usar en futurs projectes de recerca. En catorze mesos, s’han recollit 11.265 mostres de 811 pacients, principalment biològiques de sang, plasma i sèrum i també, d’origen respiratori (broncoaspirats). Es recullen durant l’ingrés hospitalari de la persona i el seu seguiment posterior. Formen part d’un catàleg comú de la Xarxa estatal de Biobancs perquè la comunitat científica pugui disposar de mostres SARS-CoV-2 de pacients que han patit la covid-19.

El Biobanc de l’IRBLleida és la unitat responsable de la gestió de les mostres i dades associades destinades a investigació. Aquesta gestió inclou tots els processos de recepció, processat, emmagatzematge i posada a disposició de la comunitat científica les mostres biològiques, garantint en tot moment la qualitat de les mostres i la seva traçabilitat en compliment de la legislació vigent. El Biobanc de l’IRBLleida engloba la investigació biomèdica de Lleida, tant del sistema sanitari (Hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria), com de la Universitat de Lleida (UdL).