Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

El BEI finança amb 36,2 MEUR la construcció de gairebé 500 habitatges de lloguer social a Barcelona

ACN Brussel·les.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà amb 36,5 milions d’euros la construcció d’11 promocions i 489 habitatges socials amb un lloguer assequible a Barcelona. L’acord amb l’Institut Municipal de […]

Agències 22/06/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà amb 36,5 milions d’euros la construcció d’11 promocions i 489 habitatges socials amb un lloguer assequible a Barcelona. L’acord amb l’Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona preveu que l’entitat europea pugui ampliar fins als 65 milions d’euros la seva aportació l’any que ve en cas que sigui necessari. El projecte s’implementarà fins al 2023 i el BEI preveu que creï més de 570 llocs de feina durant la fase de construcció. El finançament té diferents objectius, com la regeneració urbana, la inclusió de serveis socials o l’eficiència energètica i contribuirà a augmentar en un 6% el parc actual d’habitatge social públic de lloguer.

Entre les promocions a les quals es destinarà el finançament n’hi ha tres de producció industrialitzada. També hi ha dues promocions de 135 habitatges de fusta prefabricada en antigues casernes de Sant Andreu i una altra promoció de 40 allotjaments a partir del reciclatge de contenidors marítims al districte de Sants-Montjuïc.