Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El BEI finança amb 25 MEUR projectes en R+D+i del grup Zanini de Parets del Vallès

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions finançarà amb 25 MEUR les inversions en R+D+i del grup Zanini, especialitzat en el desenvolupament de components per al sector de l’automòbil. El grup té […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions finançarà amb 25 MEUR les inversions en R+D+i del grup Zanini, especialitzat en el desenvolupament de components per al sector de l’automòbil. El grup té seu a Parets del Vallès, on es farà la inversió al llarg de quatre anys, fins el 2023. Concretament, permetrà millorar les plantes de producció, a més d’ampliar la seva capacitat amb la construcció d’una altra planta al mateix municipi. L’objectiu de l’estratègia d’innovació és reforçar la línia de negoci centrada en la producció de noves tecnologies per a la integració de radars, fonamentals per al desenvolupament del vehicle autònom. Zanini té centres de producció a 10 països i actualment compta amb uns 1.400 empleats.

També es faran millores ambientals i de seguretat a les instal·lacions i es modernitzaran les tecnologies de comunicació i informació que fa servir l’empresa.El banc de la UE facilita aquests fons en el marc del Pla d’Inversions per a Europa amb l’objectiu de donar suport a la innovació en la indústria de l’automòbil europea i per donar suport a la recuperació econòmica arran de la crisi de la covid-19.L’estratègia d’R+D+i de Zanini finançada pel BEI també impulsarà el desenvolupament de noves tecnologies per a Sistemes Avançats d’Assistència al Conductor (ADAS per les sigles en anglès). Gràcies a aquestes tecnologies s’incrementarà la seguretat dels vehicles, que podran disposar de nous sistemes de frenada automàtica d’emergència i control de velocitat. El desenvolupament d’aquestes noves tecnologies contribuirà a dissenyar vehicles més lleugers i, per tant, més eficients des del punt de vista del consum energètic i menys contaminants.