Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El BEI dona un préstec de 120 MEUR a Almirall per investigar nous tractaments contra malalties de la pell

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha anunciat un préstec de 120 MEUR a Almirall per investigar nous tractaments farmacològics contra malalties de la pell que fins ara no en […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha anunciat un préstec de 120 MEUR a Almirall per investigar nous tractaments farmacològics contra malalties de la pell que fins ara no en tenen cap d’eficaç. El préstec s’ha donat sota el Pla d’Inversions per a Europa i s’ha formalitzat aquest dimarts a Barcelona de la mà de la vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, i el CEO d’Almirall, Peter Guenter. Les investigacions se centraran en noves teràpies per tractar la dermatitis atòpica, la psoriasis, la queratosi actínica i tractaments efectius per a malalties congènites com l’epidermólisis bullosa. Amb aquest préstec, Almirall es beneficiarà de condicions favorables de finançament del BEI.

La vicepresidenta del BEI, Emma Navarro, ha destacat que estan molt satisfets de la signatura d’un acord “que demostra el ferm compromís del BEI amb la innovació, donant suport al desenvolupament de nous medicaments que milloraran la qualitat de vida dels ciutadans”. Ha afegit que el banc europeu està també “contribuint a que una empresa espanyola líder en el sector continuï disposant de tecnologies d’avantguarda per a investigar, assegurant així el futur de la indústria farmacològica altament competitiva a Europa”. De la seva banda, el comissari europeu de sanitat i seguretat alimentària, Vytenis Andriukaitis, ha apuntat que “no hi pot haver solucions innovadores sense inversió” i per això ha dit que és “vital” continuar garantint el finançament a nivell de la UE per a desenvolupar nous medicaments per a malalties que no tenen cura. Des d’Almirall, Guenter ha destacat que el finançament rebut per part del BEI “contribueix de forma notable a desenvolupar ambiciosos plans d’innovació i desenvolupament”.