Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

El BdE assegura que l’exposició de les entitats espanyoles a Credit Suisse és “residual”

ACN Barcelona – La subgovernadora del Banc d’Espanya (BdE), Margarita Delgado, ha afirmat aquest dijous que “l’exposició” de les entitats financeres espanyoles a Credit Suisse és “residual”. D’altra banda, ha […]

Agències 16/03/2023

ACN Barcelona – La subgovernadora del Banc d’Espanya (BdE), Margarita Delgado, ha afirmat aquest dijous que “l’exposició” de les entitats financeres espanyoles a Credit Suisse és “residual”. D’altra banda, ha allunyat la possibilitat que es repliqui a Europa una fallida com la que ha patit Silicon Valley Bank nord-americà. “Són diversos els motius pels quals una crisi com la del SVB no seria probable al nostre continent”, ha afirmat a la presentació de l’Informe de PwC “Unió Bancària, un desafiament entre crisis superposades” a Madrid. Malgrat tot, Delgado ha assegurat que els darrers esdeveniments han posat el focus en la necessitat d’una gestió adequada i uns “forts marcs de supervisió, regulació i resolució bancària”.

“Espero que la situació que estem vivint aquesta setmana serveixi per reflexionar sobre la importància del marc global de supervisió, regulació, resolució i serveixi per completar la Unió Bancària fent els passos necessaris per implementar el pilar que ens manca”, ha afegit Delgado.

Aquest dijous, Credit Suisse ha demanat un préstec de 50.000 milions de francs suïssos, uns 50.700 milions d’euros, al Banc Nacional Suís. La decisió ha arribat després d’una jornada negra a la borsa en què l’entitat amb seu a Zuric va tancar amb una caiguda del 24% del valor i va arrossegar al vermell la banca europea.

Segons ha indicat Credit Suisse en un comunicat, la decisió es pren per “enfortir preventivament la liquidat”. El Banc Nacional Suís va assegurar dimecres al vespre que estava disposat a aportar capital a l’entitat si resultava necessari. Finalment, aquesta ha optat per acceptar l’ajuda, després que el seu principal accionista, el banc saudita SNB, rebutgés participar en cap ampliació de capital.