Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

El BCE millora set dècimes les previsions econòmiques de l’eurozona i calcula una caiguda del PIB del 8% el 2020

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) ha millorat set dècimes les previsions econòmiques de l’eurozona respecte a les del juny i preveu ara que el PIB caigui un 8% el […]

Agències 10/09/2020

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) ha millorat set dècimes les previsions econòmiques de l’eurozona respecte a les del juny i preveu ara que el PIB caigui un 8% el 2020. En canvi, la institució monetària ha retallat dues dècimes la previsió per al 2021, any en què preveu un repunt de l’economia amb un creixement del 5% per continuar amb un nou creixement del 3,2% el 2022. Pel que fa a la inflació, el BCE manté la previsió en el 0,3% el 2020, el mateix càlcul que al juny. Segons les estimacions de la institució, la inflació se situarà en l’1% el 2021 i en l’1,3% el 2022. En la presentació de les previsions, la presidenta del BCE, Christine Lagarde, ha dit que veu un “fort repunt” econòmic, però que les previsions encara són “incertes”.

Lagarde ha explicat que els indicadors econòmics fan preveure un “fort repunt” econòmic en el tercer trimestre de l’any. Segons ha dit, aquest vindrà acompanyat per un “repunt significatiu” de la producció industrial i dels serveis, així com per “signes de recuperació notable” del consum.Amb tot, la presidenta del BCE ha admès que la “incertesa” continua sent “alta” i que aquesta està perjudicant la despesa dels consumidors i la inversió empresarial. Pel que fa a la inflació, la presidenta del BCE ha dit que segurament es mantindrà en negatiu en els pròxims mesos, després que a l’agost assolís aquest nivell per primer cop des del 2016. Segons ha apuntat Lagarde, l’economia de l’eurozona continua necessitant un “ampli” estímul monetari, així com polítiques fiscals coordinades.