Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El BCE manté els tipus d’interès en el 0% i deixa el programa antipandèmia sense canvis

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir els tipus d’interès i el programa de compra d’actius antipandèmia sense canvis. Després que en la reunió […]

Avatar
Agències 22/04/2021

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir els tipus d’interès i el programa de compra d’actius antipandèmia sense canvis. Després que en la reunió del març la cúpula de la institució monetària acordés augmentar el ritme de compres per evitar un enduriment de les condicions de finançament, ara ha deixat sense canvis el programa en 1,85 bilions fins al març del 2022. Amb tot, les conclusions tornen a insistir que les compres es mantindran fins que el BCE “consideri que la crisi pel coronavirus ha acabat”. D’altra banda, la institució monetària també ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit.

En les conclusions de la trobada, la cúpula del BCE insisteix en l’acceleració de les compres d’actius durant aquest trimestre que ja va acordar al març i assegura que adquirirà de manera “flexible” per tal d’evitar un enduriment de les condicions de finançament.Fins ara, el BCE ha comprat bons per fer front a la crisi per la covid-19 per valor d’uns 980.000 milions d’euros, amb la qual cosa encara té gairebé la meitat del programa antipandèmia. A més, després de l’acceleració de les compres acordada al març, la rendibilitat del deute d’alguns països de l’eurozona ha descendit.