Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El BCE manté els tipus d’interès al 0% i deixa sense canvis el programa de compres d’actius contra la covid-19

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i […]

Agències 10/09/2020

ACN Brussel·les.-El Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) ha decidit mantenir al 0% el tipus d’interès d’operacions principals de finançament, al 0,25% el de facilitat de crèdit i al -0,5% el de facilitat de dipòsit. En la reunió d’aquest dijous, la cúpula de la institució monetària també ha apostat per deixar sense canvis el programa de compres d’actius contra la covid-19 (PEPP), que es manté en 1,35 bilions fins “com a mínim” finals del juny del 2021. A més, el BCE ha anunciat que reinvertirà el principal dels valors adquirits en el marc del programa de compres contra la pandèmia que vagin vencent almenys fins a finals del 2022.

En les seves decisions, la cúpula del BCE també assegura estar “preparada per ajustar tots els instrument, en cas que sigui adequat, per assegurar que la inflació es mou cap a l’objectiu” d’estar pròxima però per sota del 2%.