Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El BCE es reuneix de forma extraordinària per analitzar les tensions als mercats financers dels últims dies

ACN Brussel·les – El consell de supervisió del Banc Central Europeu (BCE) s’ha reunit aquest divendres de forma extraordinària per analitzar les tensions als mercats financers dels últims dies, marcades […]

Agències 17/03/2023

ACN Brussel·les – El consell de supervisió del Banc Central Europeu (BCE) s’ha reunit aquest divendres de forma extraordinària per analitzar les tensions als mercats financers dels últims dies, marcades per la fallida als Estats Units de Silicon Valley Bank i la caiguda i posterior recuperació a la borsa de Credit Suisse. Segons ha informat un portaveu del BCE, aquestes trobades són habituals quan es produeixen “moviments sobtats” en l’entorn econòmic. La reunió arriba just l’endemà que l’entitat presidida anunciés una nova pujada de tipus de 0,5 punts -situant el tipus bàsic en el 3,5%- per continuar fent front a la inflació i després d’assegurar que disposa de “tots els instruments necessaris” per aportar liquiditat al sistema financer “si fos necessari”.

Des del banc central apunten que la reunió serà breu i no s’espera cap comunicació posterior. La trobada, doncs, es limita a un intercanvi d’idees entre els membres del consell de supervisió.

Per altra banda, la presidenta de la institució, Christine Lagarde, va defensar aquest dijous que el sector bancari de la zona euro gaudeix d’una “capacitat de resistència i una posició de capital i liquiditat sòlida” i que, per ara, el BCE manté una posició “atenta” al voltant dels últims esdeveniments als mercats.