Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

El BCE diu que una fusió com la de CaixaBank-Bankia “pot ser útil” per elevar una “rendibilitat molt reduïda” al sector

ACN Barcelona.-El vicepresident del BCE, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que la crida de Frankfurt a la consolidació bancària està vinculada a la necessitat “d’eliminar excés de capacitat, […]

Avatar
Agències 18/09/2020

ACN Barcelona.-El vicepresident del BCE, Luis de Guindos, ha assegurat aquest divendres que la crida de Frankfurt a la consolidació bancària està vinculada a la necessitat “d’eliminar excés de capacitat, millorar eficiència, reduir costos i elevar la rendibilitat molt reduïda del sistema bancari europeu”. En un acte de Foment, i al ser preguntat sobre la fusió de CaixaBank i Bankia, De Guindos ha dit que no volia valorar “operacions concretes” però ha remarcat que aquest tipus de fusió pot ser una “palanca útil per fer els ajustos necessaris en el sistema bancari europeu”. Un anàlisi que també ha compartit el governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, que ha recordat que vetllarà per garantir “l’estabilitat” i la “solvència” del sistema.

De Guindos ha dit que les fusions no són “un objectiu en sí mateix”, sinó un “instrument” per millorar el sistema bancari europeu, que ha defensat que està en desavantatge respecte als d’altres llocs del món per la seva baixa rendibilitat, cosa que ha vinculat amb una “desconfiança de l’inversor”. Per la seva banda, el president de Foment, Josep Lluís Sánchez-Llibre, ha dit que la patronal rep amb “orgull i satisfacció” l’operació d’integració de CaixaBank i Bankia, que crearà el major banc financer de l’Estat espanyol. Segons Sánchez-Llibre, la fusió “reforçarà els estalvis de les famílies, dipositants i garantirà el crèdit a les empreses, famílies, autònoms i pimes”. A més, ha dit que està “garantit” que l’obra social seguirà jugant “un paper determinant en el futur de l’entitat”.

Relacionats