Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El BCE demana als bancs que abordin el risc de crèdit per fer front a un possible “augment sobtat de préstecs dubtosos”

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) demana als bancs que abordin el risc de crèdit per fer front a un possible augment de la morositat aquest any. Aquesta és una […]

Avatar
Agències 28/01/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) demana als bancs que abordin el risc de crèdit per fer front a un possible augment de la morositat aquest any. Aquesta és una de les conclusions del Procés de Revisió i Avaluació Supervisora (PRES) que ha realitzat la institució monetària en la qual també apunta a la “solidesa del capital” i a la “sostenibilitat del model de negoci” i la governança com les principals “prioritats” per a la banca aquesta any. Pel que fa al risc de crèdit, el BCE avisa que “l’eliminació progressiva” de mesures de suport el 2021 pot “augmentar el risc d’efectes sobtats”.

“Continua havent incertesa a curt i mitjà termini i les dades del PRES indiquen la necessitat de mantenir la vigilància i la continuació dels reptes de supervisió en diverses àrees relacionades particularment amb el risc d’un augment sobtat dels préstecs dubtosos”, apunta el BCE. En l’informe, la institució monetària també ha detectat algunes mancances dels bancs a l’hora de gestionar i supervisar els riscos derivats de la pandèmia, malgrat que subratlla que la majoria d’entitats ho van fer “adequadament”. Pel que fa al model de negoci, els supervisors veuen amb “preocupació” la “fiabilitat” dels plans de negoci d’algunes entitats. De la mateixa manera, també veuen amb “preocupació” la “fiabilitat dels marcs de planificació del capital de les entitats” per exemple pel que fa a la “capacitat per abordar projeccions de capital fiables en un horitzó temporal de tres anys”.