Dijous, 2 de desembre de 2021 - Edició 1225
La República

El BCE avisa que cap banc europeu compleix les expectatives de riscos climàtics

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) avisa que cap banc europeu compleix ara per ara les expectatives de riscos climàtics i mediambientals establertes per la institució monetària. Després d’una avaluació […]

Avatar
Agències 22/11/2021

ACN Brussel·les.-El Banc Central Europeu (BCE) avisa que cap banc europeu compleix ara per ara les expectatives de riscos climàtics i mediambientals establertes per la institució monetària. Després d’una avaluació sobre com els bancs gestionen els riscos climàtics, el BCE conclou que les entitats han fet “passos inicials” per complir les expectatives, però que cap d’elles està “pròxima” a fer-ho. A més, la institució monetària alerta que els plans desenvolupats pels bancs per abordar els riscos climàtics i mediambientals progressen “massa lentament”. Es tracta d’una avaluació preliminar per informar els bancs sobre les carències i la definitiva es farà l’any que ve.

L’anàlisi, que s’ha fet sobre 112 bancs, conclou que gairebé totes les entitats han millorat la seva acció en gestió de riscos climàtics i mediambientals, però només un terç té un pla “almenys àmpliament adequat” i la meitat en tenen un del qual no s’haurà completat la implementació a finals del 2022. Segons l’avaluació del BCE, la meitat de les entitats preveu que els riscos climàtics i mediambientals tinguin un “impacte material en el seu perfil de risc en els pròxims de tres a cinc anys”.