Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El BCE adverteix que les perspectives financeres a l’eurozona es mantenen “fràgils” malgrat la millora de l’economia

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – El Banc Central Europeu (BCE) considera que les perspectives financeres a l’eurozona es mantenen “fràgils” malgrat l’evolució de l’economia, que ha estat millor del que s’esperava. Així ho ha indicat en el seu informe sobre estabilitat financera, publicat aquest dimecres, on també parla de l’impacte de la inflació i l’enduriment de les condicions financeres. Aquests dos factors, juntament amb la “incertesa” sobre les perspectives de creixement, continuen tenint “un impacte notable” en les empreses, les llars i els governs, ja sigui reduint el poder adquisitiu de les llars -i la seva capacitat per retornar crèdits- o bé comprometent la situació d’aquelles companyies altament endeutades després de la pandèmia.

Al seu torn, el BCE apunta que la reducció del poder adquisitiu i l’alça en els tipus d’interès està tenint greus afectes en el mercat hipotecari. Si bé l’entitat celebra que els preus energètics hagin reduït la pressió dels governs per impulsar mesures de suport fiscal, també adverteix que les autoritats s’enfronten a costes de finançament cada cop majors.

Publicitat

Pel que fa al sector bancari, el BCE assegura que està detectant signes de “deteriorament” en la qualitat dels actius i recomana a les entitats incrementar les seves reserves per cobrir possibles pèrdues i millorar el risc creditici.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió