Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

El BBVA va augmentar el finançament a les franquícies en un 103%

ACN Barcelona.-El finançament del BBVA al sector de les franquícies es va duplicar l’any passat, amb un creixement del 103% en comparació amb el 2019, segons ha informat l’entitat en […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El finançament del BBVA al sector de les franquícies es va duplicar l’any passat, amb un creixement del 103% en comparació amb el 2019, segons ha informat l’entitat en un comunicat. En els sis primers mesos de l’any passat, el finançament en aquest sector va registrar un creixement interanual de més del 150% respecte al mateix període de l’any anterior. Segons el BBVA el sector de les franquícies ha afrontat millor l’impacte de la covid-19 que la resta del comerç minorista pel suport de les marques als seus franquiciats. Al llarg del 2020, l’entitat va signat 35 nous convenis de col·laboració amb diferents sectors com l’alimentació, la distribució i serveis, entre d’altres.

Aquesta xifra se suma als prop de 400 convenis de col·laboració des que l’àrea de franquícies va néixer el 2016. Durant l’any passat, el 80% de les marques de franquícies amb acords amb el BBVA van sol·licitat préstecs ICO per fer front a l’impacte de la pandèmia en els seus negocis. En la darrera dècada, la xifra d’establiments franquícia ha augmentat un 30%, segons l’Associació Espanyola de Franquícies (AEF), que sosté que en moments de crisi econòmica, la taxa d’emprenedoria i diversificació dels negocis creix “significativament”. El BBVA preveu que en els propers anys hi hagi una concentració més gran en el mercat, es facilitaran traspassos i es reprendran els plans d’expansió de cara al 2021. “Les crisi motivades per un factor extern, com ha pogut ser el cas d’aquesta pandèmia, generen infinitat d’oportunitats, provocant una reinvenció dels models de negoci i distribució”, assenyala la responsable de Franquícies del BBVA, Maria Eugenia López.