Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El BBVA proposa rebaixar a 3.331 el nombre de treballadors afectats per l’ERO a través de recol·locacions dins el grup

ACN Barcelona.-El BBVA ha proposat traslladar fins a 467 treballadors a altres empreses del mateix grup amb l’objectiu de reduir l’impacte de l’ERO anunciat l’abril passat. Segons han informat els […]

Avatar
Agències 18/05/2021

ACN Barcelona.-El BBVA ha proposat traslladar fins a 467 treballadors a altres empreses del mateix grup amb l’objectiu de reduir l’impacte de l’ERO anunciat l’abril passat. Segons han informat els sindicats després de la reunió amb la direcció d’aquest dimarts, això permetria que la retallada a l’Estat passés de gairebé 3.800 empleats a 3.331. Per altra banda, l’entitat també ha millorat les condicions de sortida dels treballadors, incrementant les indemnitzacions per als treballadors de 62 anys o menys. Comissions Obreres (CCOO) valora positivament els moviments de l’empresa, però insisteix que continuen sent “insuficients”. En aquest sentit, els sindicats indiquen que les mobilitzacions previstes per la setmana vinent segueixen en peu.

La nova oferta del BBVA incrementa el nombre de recol·locacions proposades en anteriors reunions. A finals d’abril, el banc va traslladar als sindicats la seva voluntat de reduir l’ERO en 350 persones amb trasllats a altres localitats. Tot i la millora, els representants dels treballadors defensen que, en cas d’acord, el nombre de recol·locacions podria incrementar-se i així reduir l’afectació de l’acomiadament col·lectiu.Pel que fa a les indemnitzacions, l’oferta del banc també és a l’alça. El que no varia és l’antiguitat dels treballadors afectats, que ha de ser de mínim 15 anys per poder-la rebre. En el cas dels empleats entre 58 i 62 anys, el BBVA planteja una indemnització del 70% del salari brut anual fins als 63 anys –fins ara era el 65%- i el manteniment del conveni especial fins als 63 anys, amb una revaloració de l’1%. També se’ls deduirà la prestació o el subsidi de desocupació.Pel personal d’entre 56 i 57 anys, la indemnització puja fins a quatre vegades el 65% de la retribució bruta anual –abans el 60%- i s’inclou el conveni especial fins als 61 anys, amb una revaloració de l’1%. Pel col·lectiu d’entre 52 i 55 anys, la compensació també és de quatre vegades el 65% del salari anual, a més del conveni especial amb la corresponent revaloració. Addicionalment, els empleats rebran una prima de voluntarietat de 2.000 euros per trienni. Dins aquest darrer grup d’edat, la indemnització màxima serà de 250.000 euros.Per la resta de persones, la proposta del BBVA contempla una indemnització de 30 dies per any treballat, amb un màxim de 20 mensualitats –abans eren 27 dies per any- i una prima de voluntarietat de 2.000 euros per trienni. L’únic que no varia és la indemnització pels majors de 63 anys, que es queda en 20 dies per any treballat, amb un màxim de 12 mensualitats.