Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El BBVA dona 288 respiradors a hospitals catalans

ACN Barcelona.-El BBVA s’ha compromès a destinar 35 milions d’euros per lluitar contra el coronavirus. Part d’aquest pressupost s’ha destinat a comprar mascaretes i 288 respiradors que el banc ha […]

Avatar
Agències 11/04/2020

ACN Barcelona.-El BBVA s’ha compromès a destinar 35 milions d’euros per lluitar contra el coronavirus. Part d’aquest pressupost s’ha destinat a comprar mascaretes i 288 respiradors que el banc ha donat a hospitals catalans. Segons un comunicat, 115 sistemes de respiració assistida s’han destinat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, 60 a l’Hospital Vall d’Hebron, 37 a l’Hospital Santa Creu i Sant Pau, 25 a l’Hospital Trias i Pujol (Can Ruti), 20 a Mútua de Terrassa, 20 a l’Hospital de Granollers, 5 a l’Hospital Universitari Quiron Dexeus, 4 a l’Hospital Comarcal del Pallars (Tremp) i 2 al SEM. A més, ha posat en marxa la campanya ‘La teva aportació val el doble’ amb la qual es compromet a doblar els diners que els seus empleats donin per la causa.

En el conjunt d’Espanya, el BBVA ha donat un miler de respiradors no invasius. Els aparells van ser adquirits a la Xina, un dels pocs mercats amb oferta disponible, i han estat testats per l’Hospital Gregorio Marañón a Madrid. En un informe, aquest centre sanitari conclou que aquest equipament permet “retardar o fins i tot evitar que hagin de ser traslladats a l’UCI”, cosa que ajuda a la seva descongestió.A través d’un comunicat, el banc ha detallat que està treballant en coordinació amb altres empreses espanyoles per adquirir més respiradors i l’equipament necessari per afrontar la crisi sanitària, com ara test per a la detecció del coronavirus i equips de protecció individual (EPI) per al personal sanitari com bussos, guants o ulleres.Un altre projecte que genera ingressos per frenar la pandèmia, és l’adhesió de BBVA a la campanya ‘Creu Roja Respon’, amb la qual els clients del banc poden realitzar donacions a través de Bizum perquè l’ONG posi en marxa més de 20 accions adreçades a la població per lluitar contra el coronavirus. Segons el BBVA, en menys d’una setmana aquesta iniciativa ha recaptat més de 350.000 euros procedents de més d’11.300 donacions. Gràcies a això gairebé un milió de persones rebran atenció i acompanyament telefònic, 25.000 famílies rebran béns bàsics, 16.000 persones rebran suport en matèria d’ocupació i 3.000 persones sense llar tindran un lloc per dormir.