Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

El barri de Sant Gervasi de Barcelona dedica una placa a l’escriptora Ana María Matute

ACN Barcelona.-Barcelona té des d’aquest dimarts una placa en homenatge a l’escriptora Ana María Matute a la façana de la casa on va viure, al carrer Plató, 20, del districte […]

Agències 22/06/2021

ACN Barcelona.-Barcelona té des d’aquest dimarts una placa en homenatge a l’escriptora Ana María Matute a la façana de la casa on va viure, al carrer Plató, 20, del districte de Sarrià-Sant Gervasi. En els propers dies també se li dedicarà un carrer de Barcelona: el carrer Ramiro de Maeztu, del barri de Horta-Guinardó, on també va viure l’escriptora, passarà a portar el seu nom. La instal·lació de la placa literària dedicada a una de les novel·listes més importants en llengua castellana de la postguerra espanyola forma part del desplegament del Mapa Literari de Barcelona, en el qual es localitzen carrers i racons que han estat habitats, freqüentats o immortalitzats per escriptors de totes les èpoques i de tots els orígens.

A l’acte hi ha participat el tinent d’alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat, Joan Subirats, i el regidor del districte de Sarrià-Sant Gervasi, Albert Batlle. També hi han assistit Juan Pablo Goicoechea, fill de l’autora, i Maria Paz Ortuño, editora i professora de la Universitat Autònoma de Barcelona, a més de diferents representants del món editorial, familiars i amics de Matute.