Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El barri de Sant Andreu de Palomar consolida un 76% de recollida selectiva un mes després del porta a porta

ACN Barcelona.-El barri barceloní de Sant Andreu de Palomar ha consolidat una recollida selectiva del 76% des que el nou sistema porta a porta va entrar en funcionament fa un […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Barcelona.-El barri barceloní de Sant Andreu de Palomar ha consolidat una recollida selectiva del 76% des que el nou sistema porta a porta va entrar en funcionament fa un mes. Segons dades de l’Ajuntament de Barcelona, abans de la implantació del sistema la xifra era només d’un 37% i ara la part del barri on s’implanta el porta a porta és l’àrea de la ciutat que més recicla. En concret, s’ha doblat la recollida selectiva neta de la fracció orgànica en pes i també han augmentat altres fraccions. En total, a Sant Andreu de Palomar s’arriba ara als 0,63 quilos per dia i habitant de recollida selectiva, molt per sobre de la mitjana de Barcelona (0,41). Tot i els bons resultats, el consistori introduirà alguns canvis després de constatar queixes veïnals.

Els principals ajustos que s’han introduït o es faran en les pròximes setmanes són la reducció del soroll i la revisió dels itineraris per garantir l’accessibilitat dels vianants. En relació a les queixes per soroll, el consistori ha modificat els itineraris per eliminar totes les maniobres de marxa enrere dels vehicles i reduir notablement el soroll en el procés de recollida. A més, també s’han retirat o recol·locat elements de mobiliari urbà per permetre el pas dels vehicles i eliminar maniobres. A banda, les operacions de premsat dels residus que es fa als vehicles de recollida es fan fora dels carrers més estrets per evitar el soroll nocturn.Pel que fa a l’accessibilitat, s’ha iniciat una diagnosi per introduir millores que facilitin el desplaçament en voreres o plataforma única.D’altra banda, el servei de recollida de bolquers es podria modificar a finals de setembre amb un sistema de bústies amb clauer d’obertura. El servei s’haurà de sol·licitar i es donarà accés a la bústia més propera a l’habitatge. Un cop en marxa les bústies, el vehicle itinerant passarà a convertir-se en vehicle d’emergència amb 4 ubicacions a la zona.