Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023
Edició 1767

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de maig del 2023

El barri de la Marina de Port de Barcelona acull el primer Centre d’Atenció Integral de la ciutat

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El barri de la Marina de Port de Barcelona acull des d’aquest dimarts el primer Centre d’Atenció Integral (CAI) de la ciutat. Es tracta d’un equipament que aglutina en un únic espai el Centre de Serveis Socials, un Punt d’Informació i Atenció a la Dona, el projecte VilaVeïna i un Punt d’Assessorament Energètic, entre altres. Amb una inversió de 4,8 milions d’euros, el CAI forma part del Pla de Barris, i aspira a “empoderar” el veïnat tot fent un acompanyament social amb la incorporació de la innovació. També es pretén que sigui un espai de treball comunitari per a la millora global de les condicions de vida del veïnat.

El nou equipament és un centre d’atenció social de referència proper i proximitat que dona una resposta holística a les necessitats socials de les persones amb perspectiva comunitària. D’una banda, oferirà un model d’atenció integral amb una atenció social que acull, orienta, acompanya i ofereix recursos i serveis per resoldre les necessitats socials i potenciar les fortaleses de les persones.

Publicitat

D’altra banda, promou la coproducció de recursos i serveis de l’administració tot potenciant les estratègies de resposta comunitària. El tercer pilar d’aquest servei és la integració amb el territori per millorar la implicació dels agents socials (tant formals com informals) definint objectius compartits i aprofitant sinergies.

El resultat és un equipament de proximitat i amb espais adients per a l’òptima atenció individual, grupal i comunitària. En aquest àmbit es dona coneixement, col·laboració i coproducció entre els serveis residents al CAI i els serveis satèl·lit del barri; espais de treball conjunt entre agents, incloent-hi ciutadania (taules, comissions, etc.); objectius compartits amb altres serveis, tant residents com satèl·lits; coneixement del territori i els agents socials del barri, i capacitat d’adaptació dels equips professionals a un nou projecte.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió