Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Baròmetre de la Cambra de Barcelona tanca l’abril amb els millors indicadors des del setembre passat

ACN Barcelona.-El Baròmetre de la Cambra de Barcelona va tancar el mes d’abril amb els millors resultats des del setembre passat, quan se’n va publicar el primer informe. Per l’ens, […]

Avatar
Agències 19/05/2021

ACN Barcelona.-El Baròmetre de la Cambra de Barcelona va tancar el mes d’abril amb els millors resultats des del setembre passat, quan se’n va publicar el primer informe. Per l’ens, la vacunació i la desescalada estan contribuint a encarrilar la recuperació econòmica de Catalunya. Així, el mes passat va registrar un augment de 55.000 assalariats i la xifra de treballadors en ERTO va ser la més baixa des de l’octubre, tot i que encara hi ha 136.500 persones treballadors inclosos en un expedient. A més, la relaxació de les restriccions també ha provocat un repunt en el consum i la mobilitat a comerços i espais d’oci. En l’àmbit turístic, la fi de l’estat d’alarma ha fet repuntar el volum de reserves hoteleres domèstiques i internacionals a Catalunya.

Un altre indicador positiu ah estat la creació d’empreses, que ja s’acosta a les 240.000 comptes de cotització, tot i que encara se situa en un 8,5% per sota en comparació amb el mateix mes del 2019.D’altra banda, el baròmetre del maig també recull l’augment del 18,2% de les exportacions al març, en relació al mateix mes del 2019, la recuperació del consum de ciment (+3% en comparació amb el 2019) i la desacceleració de les caigudes interanuals de matriculacions de vehicles industrials. Per contra, al indústria i el consum energètic van tancar en negatiu.Quant a la mobilitat diària de viatges a l’àrea metropolitana de Barcelona es va estabilitzar la mobilitat en transport públic en un 40% per sota el nivell de l’abril del 2019. A partir de finals d’abril i a principis de maig, es va observar un augment de la mobilitat de persones a botigues i oci gràcies a la desescalada en les restriccions.Tot i les previsions optimistes en l’àmbit del turisme a nivell domèstic, la Cambra alerta que el trànsit a l’aeroport continua estancat un 90% per sota dels nivells anteriors a la pandèmia, a l’espera que avanci la vacunació.Per últim, per primer cop des del juny del 2020, a l’abril les expectatives de recuperació són millors per a l’economia espanyola que per al conjunt de la zona euro. Això es deu a una significativa millora de les perspectives al sector serveis, que entra amb força en terreny expansiu per primer cop des del juliol de l’any passat.