Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Banc Sabadell proposa recol·locar 60 afectats per l’ERO i rebaixa la xifra fins a 1.876 persones

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha proposat a la representació legal dels treballadors recol·locar 60 afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a la filial d’operacions de l’entitat, BSOS. D’aquesta manera, […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha proposat a la representació legal dels treballadors recol·locar 60 afectats per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a la filial d’operacions de l’entitat, BSOS. D’aquesta manera, l’expedient implicaria la sortida de 1.876 persones de l’entitat, segons han assegurat a l’ACN fonts properes a la negociació. Els sindicats han titllat aquesta proposta de “vergonyosa” i han cridat a la mobilització de la plantilla. La reunió d’aquest dimarts ha estat l’última del període informal de negociació. Aquest dijous, empresa i sindicats celebraran la primera reunió del procés de negociació formal i l’entitat espera tancar un acord el 15 d’octubre.

Els sindicats han assegurat que la direcció de l’entitat no ha mostrat “cap voluntat” d’arribar a un acord amb la representació sindical i ha rebutjat la “immensa majoria” de les propostes presentades. Davant aquesta situació, les entitats han fet una crida a la mobilització per part de la plantilla per exigir a la direcció de l’entitat la “voluntarietat” de tot el procés. La representació legal dels treballadors també ha reclamat mesures alternatives a l’ERO, com prejubilacions, sortides incentivades i voluntàries, la internalització de llocs de feina actualment externalitzats, excedències voluntàries o la recol·locació de la plantilla a altres empreses del grup, entre altres.De totes les persones afectades per l’ERO, un 86% corresponen a la xarxa d’oficines, mentre que la resta seran dels serveis corporatius i 35 persones de les direccions territorials. L’expedient afectarà també 500 oficines. L’entitat preveu tancar-ne 320 aquest any i convertir-ne les 180 restants en un model de “caixa avançada”.