Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

El Banc Sabadell premia la professora Mònica Martínez Bravo per la seva trajectòria en investigació econòmica

ACN Barcelona.-La docent Mònica Martínez Bravo, actualment professora del Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI), ha guanyat el premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica, que té com a […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-La docent Mònica Martínez Bravo, actualment professora del Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI), ha guanyat el premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica, que té com a objectiu incentivar i reconèixer el treball dels investigadors. Segons ha indicat l’entitat en un comunicat, el guardó vol reconèixer la contribució de la professora Martínez Bravo pel seu treball d’investigació en el camp de l’economia política i el desenvolupament econòmic, en particular a “l’anàlisi dels factors que determinen el grau d’èxit o fracàs dels processos de transició democràtica”. La docent ha manifestat que rebre aquest reconeixement és “un honor” i confia que el premi “serveixi per difondre el tipus de recerca que es fa en economia”.

Les investigacions de Martínez Bravo han estat publicades en algunes de les revistes més reconegudes en el camp de l’economia, com ara ‘American Economic Review’, ‘Econometrica’ o ‘Journal of the European Economic Association’. Segons ha destacat el Sabadell, el seu camp d’estudi s’estén a temes “diversos i molt rellevants”, com ara què es pot fer per superar les reticències a les vacunes o què determina l’esforç laboral fora dels entorns de treball convencionals.Per altra banda, Martínez Bravo també ha impartit un gran nombre de seminaris a universitats de primer nivell, a banda de participar regularment en les principals conferències internacionals dels seus camps d’investigació. De fet, la professora pertany a diverses associacions acadèmiques internacionals de gran prestigi, com ara el ‘Bureau for Research and Economic Analysis of Development (BREAD)’, l”International Growth Center (IGC)’ o ‘el Center for Economic Policy Research (CEPR)’.Llicenciada en Economia per la Universitat Pompeu Fabra l’any 2004, va obtenir el doctorat en Economia al Massachusets Institute of Technology (MIT) l’any 2010. Entre 2010 i 2012 va ser professora de la Universitat John Hopkins, i el 2018 va ser professora visitant del departament d’economia del MIT.El premi Fundació Banc Sabadell a la Investigació Econòmica es convoca des de l’any 2002 i té caràcter anual. Enguany l’entitat celebra la seva vintena edició.