Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El Banc Sabadell oficialitza el nomenament de César González-Bueno com a nou conseller delegat

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha confirmat aquest dijous a la tarda el nomenament de César González-Bueno com a nou conseller delegat en substitució de Jaume Guardiola, que es jubila tot […]

Avatar
Agències 17/12/2020

ACN Barcelona.-El Banc Sabadell ha confirmat aquest dijous a la tarda el nomenament de César González-Bueno com a nou conseller delegat en substitució de Jaume Guardiola, que es jubila tot i que seguirà vinculat a l’entitat com a president de Banc Sabadell Mèxic. Segons ha informat l’entitat en un fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), Guardiola continuarà al càrrec fins que s’obtinguin les corresponents autoritzacions reguladores. El nou conseller delegat, César González-Bueno, serà l’encarregat ara de liderar el nou pla estratègic, que es donarà a conèixer el primer trimestre del 2021, després del trencament de les negociacions amb BBVA per a la fusió fa unes setmanes.

González Bueno té 23 anys d’experiència com a directiu de banca i va fundar ING Direct a l’Estat, a més de ser conseller delegat de l’entitat holandesa a Espanya i Portugal i membre del comitè de direcció. També va ser responsable de la creació i la venda d’EVO i va reflotar Novagalicia Banco abans de la seva venda a Abanca. González-Bueno està vinculat al Banc Sabadell des del març d’aquest any com a conseller de la filial britànica TSB.Un altre dels reptes que haurà d’assumir, segons l’entitat, és la millora de l’eficiència, l’acceleració de la transformació i digitalització del Banc Sabadell i intentant incrementar la rendibilitat. Segons el president del banc, Josep Oliu, el perfil del nou conseller delegat és “idoni” per afrontar aquesta nova etapa i per a l'”enfortiment de la franquícia domèstica en els mercats que lidera”.Sobre Guardiola, Oliu ha destacat que des de la seva incorporació l’any 2007, ha desenvolupat “un paper fonamental com a artífex del creixement i consolidació del banc” fins a convertir l’entitat “en una de les millors franquícies d’Espanya”. De la seva banda, el nou conseller delegat s’ha mostrat convençut que el Banc Sabadell serà “altament competitiu en un entorn que es transforma a gran velocitat” i ha assegurat que el banc “ja està immers en el procés d’adaptació del seu model de negoci”.