Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Banc Sabadell assegura que la seva solvència i liquiditat està “fora de tot dubte”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, ha defensat aquest dijous la fortalesa de l’entitat en plena tempesta per les caigudes de Credit Suisse i del Silicon Valley Bank. “La solvència i la liquiditat dels bancs espanyols en general, i de Banc Sabadell en particular, estan fora de tot dubte”, ha ressaltat el directiu durant la junta d’accionistes celebrada a Alacant. En aquest sentit, González-Bueno ha indicat que el banc té avui una estructura de finançament “estable i equilibrada” amb més del 60% dels dipòsits coberts pel Fons de Garantia, un dels percentatges més elevats entre els principals bancs europeus. “El banc està fort”, ha resumit.

La junta d’accionistes també ha servit per prendre diverses decisions referents a la cúpula del banc. Entre aquestes, una de les més destacades ha sigut la reelecció de Josep Oliu com a president “no executiu”. El banquer fa més de vint anys que està al capdavant d’aquesta entitat nascuda a Sabadell. També s’ha avalat la gestió i els resultats de l’exercici de 2022 i s’ha aprovat el repartiment d’un dividend complementari de dos cèntims per acció.

Publicitat

En la seva intervenció davant la base d’accionistes, Oliu ha indicat que els anys vinents seran fonamentals per a la consolidació futura de l’entitat financera. “Espero poder contribuir com fins ara, amb el meu millor saber”, ha promès. “Encara que estem en moments de volatilitat als mercats, partim amb unes perspectives molt positives per a l’any 2023”, ha afegit.

Segons els responsables de l’entitat, el sector bancari espanyol ha seguit durant l’any una evolució molt favorable amb resultats sòlids, solvència i excés de liquiditat que atribueixen al creixement limitat del crèdit en comparació amb les facilitats ofertes pel Banc Central Europeu. Pel que fa a productes, el Sabadell ha destacat també el llançament d’un compte digital que permet donar-se d’alta als nous clients en cinc minuts i de manera 100% remota.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió