Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1157
La República

El Banc Europeu d’Inversions finança amb 10 MEUR l’empresa Worldsensing de Barcelona

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà amb 10 milions d’euros l’empresa Worldsensing amb seu a Barcelona per desenvolupar una solució de monitoratge industrial de nova generació. El comissari europeu […]

Avatar
Agències 04/12/2020

ACN Barcelona.-El Banc Europeu d’Inversions (BEI) finançarà amb 10 milions d’euros l’empresa Worldsensing amb seu a Barcelona per desenvolupar una solució de monitoratge industrial de nova generació. El comissari europeu d’Economia, Paolo Gentiloni, ha detallat que gràcies a aquesta ajuda l’empresa “desenvoluparà un sistema per supervisar a distància infraestructures essencials, com ara ponts i ferrocarrils, i d’aquesta manera ajudarà a prevenir desastres i a salvar vides”. Segons un comunicat de la Comissió Europea, aquest finançament a llarg termini “donarà suport als esforços d’innovació de l’empresa orientats a augmentar les seves capacitats de producció, desenvolupar una cartera de nous productes i millorar la xarxa comercial i de distribució”.

Gràcies al suport del banc de la UE, l’empresa continuarà desenvolupant la cartera de productes de Loadsensing, una solució de transmissió de dades d’àrea estesa, sense fil i alimentada per bateries, per supervisar en temps real l’estat de les infraestructures, millorar-ne l’eficiència i prevenir les catàstrofes. La solució de monitoratge de l’empresa recull dades de sensors d’infraestructures essencials, inclosos els de dipòsits de residus en el sector miner, i d’aquesta manera millora la seguretat dels treballadors, que normalment recullen aquestes dades manualment, així com de les comunitats que sovint viuen prop d’aquests emplaçaments. El suport del BEI permetrà a Worldsensing crear entorns de treball més segurs i donar resposta a la falta de resiliència de les infraestructures mitjançant la predicció d’esllavissaments, inundacions, esgotament o col·lapse de les infraestructures.El director financer de Worldsensing, David Deprez, ha destacat que la inversió del BEI els “permetrà accelerar” el “desenvolupament de solucions”. “Ens ajudarà a ampliar la nostra petjada a escala mundial i a continuar impulsant la resiliència i la seguretat de les infraestructures a través de la nostra xarxa de socis”, ha afegit. Alguns exemples recents de projectes en els quals s’ha aplicat la tecnologia de Worldsensing són l’ampliació del metro de París, la supervisió de la construcció del túnel del metro de l’extensió de la línia U5 a Frankfurt i la supervisió dels pous d’aigua en una de les mines a cel obert més grans del món (Xile).