Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

El Banc d’Espanya diu que només s’han recuperat un 42% de les feines perdudes entre febrer i abril

ACN Barcelona.-El Banc d’Espanya ha assegurat aquest dijous que amb la desescalada només s’han recuperat un 42% de les feines perdudes entre els mesos de febrer i abril. Segons un […]

Agències 10/09/2020

ACN Barcelona.-El Banc d’Espanya ha assegurat aquest dijous que amb la desescalada només s’han recuperat un 42% de les feines perdudes entre els mesos de febrer i abril. Segons un informe del supervisor, en alguns sectors de l’àmbit turístic, com les agències de viatges, les aerolínies o els hotels, només tenien a l’agost la meitat de l’ocupació que fa un any. D’acord amb les dades aportades pel Banc d’Espanya, l’afiliació a la Seguretat Social era a l’agost un 2,4% menor que en el mateix mes de l’any passat, tot i que la situació és “molt heterogènia per sectors i províncies”. Al sector serveis, el més afectat per la pandèmia, l’afiliació era aquest últim mes un 12% per sota que a l’agost del 2019, amb un descens del 29,1% en l’hostaleria.

Les males dades d’afiliació en aquests sectors, però, són molt millors que a la primavera, quan es van registrar caigudes de gairebé el 70% en l’afiliació pel confinament. El Banc d’Espanya destaca que hi va haver una millora important a partir del maig i el juny, però que percep un “cert esgotament” en la recuperació durant la segona meitat d’agost a causa dels rebrots en algunes zones.