Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Banc de Sang activa la campanya de Nadal per garantir plasma a més de 2.000 pacients als hospitals

ACN Barcelona.-El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal per intentar garantir el plasma sanguini a més de 2.000 pacients als hospitals catalans. L’entitat afirma que l’activitat transfusional […]

Avatar
Agències 16/12/2020

ACN Barcelona.-El Banc de Sang ha activat la campanya de Nadal per intentar garantir el plasma sanguini a més de 2.000 pacients als hospitals catalans. L’entitat afirma que l’activitat transfusional de les darreres setmanes ha estat “més alta” que en anys anteriors, tant per l’atenció a malalts de covid-19 com per la recuperació d’operacions i tractaments, i subratlla que a això s’hi suma el fet que habitualment les donacions baixen un 25% durant les festes nadalenques. Per això demanen que qui pugui reservi hora per donar sang. La principal necessitat són les plaquetes, que tenen una caducitat de cinc dies i permeten els tractaments de càncer. Avui hi ha sang per als propers sis dies, quan el nivell òptim és de deu dies.

Per incentivar les donacions, el Banc de Sang anuncia que aquest Nadal tots els donants podran enviar una postal personalitzada al seu entorn felicitant les festes i animant a donar sang. A les campanyes de donació rebran una postal que podran escriure i compartir amb qui vulguin. A través del web Donarsang.gencat.cat/nadal es poden personalitzar diferents models de postals digitals i enviar-les.Les necessitats de sang s’han incrementat aquest any tant per les transfusions a malalts de covid-19 com per les intervencions i tractaments ajornats en l’inici de la pandèmia. Segons els càlculs del Banc de Sang cada dia se subministren més de 1.000 bosses de sang als centres hospitalaris.