Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Ballet Nacional d’Espanya porta aquest cap de setmana l’espectacle ‘Invocación’ Al Centre Cultural Terrassa

ACN Terrassa.-El Centre Cultural Terrassa acollirà aquest proper cap de setmana l’espectacle del Ballet Nacional d’Espanya ‘Invocación’, en la primera ocasió que la companyia fa parada a la cocapital vallesana […]

Avatar
Agències 11/02/2021

ACN Terrassa.-El Centre Cultural Terrassa acollirà aquest proper cap de setmana l’espectacle del Ballet Nacional d’Espanya ‘Invocación’, en la primera ocasió que la companyia fa parada a la cocapital vallesana sota la direcció del ballarí Rubén Olmo. El programa es defineix com una visió global de la dansa espanyola, amb diferents estils, des de l’escola bolera al flamenc estilitzat. Estrenat el 7 de febrer de 2020, disposa de 45 ballarins sobre l’escenari i música en directe, incorporant coreografies de Mario Maya per primer cop als espectacles de la companyia. S’han programat funcions pels dies 12, 13 i 14 de febrer, amb la limitació que només hi podran assistir espectadors del Vallès Occidental, donades les vigents restriccions sanitàries.

L’espectacle forma part de la 38a Temporada BBVA de Dansa, i es configura amb quatre fragments, ‘Invocación bolera’, ‘Jauleña’, ‘Eterna Iberia’ i ‘De lo flamenco’, amb coreografies de Rubén Olmo, Antonio Najarro, Mario Maya, Milagros Menjíar, A. Rueda “Toná”, Manolo Marín, Isabel Bayón i Rafaela Carrasco. “Està dissenyat des de l’escola bolera, parlant de la tradició i l’avantguarda”, detalla Olmo en declaracions a l’ACN.En el cas del fragment ‘Invocación bolera’, compta amb un solo del mateix Olmo, on s’hi mescla diferents tipus de dansa espanyola de manera estilitzada. “En la segona part veiem coreografies de Mario Maya, que aporta frescor i la forma que ell tenia de transmetre el seu flamenc”, detalla el director de la companyia.L’espectacle compta amb un gran nombre d’artistes sobre l’escenari, un total de 47, amb l’actuació de nou músics en directe. Va ser l’encarregat de tancar el Festival de Jerez el 7 de febrer de 2020, i des de llavors s’ha pogut veure a Albacete i a Pozuelo de Alcorcón. Després de Terrassa, és previst que visiti Pamplona.Dansa seguraEn aquesta ocasió no tothom qui ho vulgui podrà assistir a la funció, donat que les restriccions actuals limiten l’assistència al públic del Vallès Occidental. “Hem posat moltíssim esforç perquè la cultura sigui realment segura, i hem perdut molt de públic perquè aquí havia de venir gent de l’Institut del Teatre i escoles de dansa, i no podran venir a veure’ns”, lamenta.Assenyala, a més, que la companyia passa per un moment dur perquè els seus integrants han de sotmetre’s constantment a proves. “Som unes 80 persones, amb les seves pors”, afegeix.Pel que fa a la direcció, assegura que cap dels seus antecessors al capdavant de la companyia li pot donar consells sobre com gestionar l’equip en la situació actual, donat que cap d’ells ha viscut un episodi similar al llarg de la seva carrera. No obstant, assegura que no vol “treure el segell del Ballet Nacional d’Espanya”, amb actuacions de vuit o deu ballarins.”L’essència del Ballet Nacional són tots els artistes en escena, i si hem de treballar menys en pandèmia ho farem, i així ajudem les companyies privades que han de treballar amb vuit o deu persones en escena i no els traiem el pa”, conclou.