Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El Baix Penedès reclama a Educació un treball coordinat amb els municipis per planificar el retorn escolar

ACN El Vendrell.-El Consell Comarcal del Baix Penedès ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat una major coordinació amb els municipis a l’hora de planificar el retorn a les […]

Avatar
Agències 27/05/2020

ACN El Vendrell.-El Consell Comarcal del Baix Penedès ha reclamat al Departament d’Educació de la Generalitat una major coordinació amb els municipis a l’hora de planificar el retorn a les escoles després de la pandèmia de la covid-19. En un Ple extraordinari celebrat dilluns d’urgència, l’ens comarcal va aprovar un manifest on mostra “preocupació” per la “improvisació” amb què el Govern convoca les direccions dels centres per notificar com i quan s’ha de reprendre l’activitat a les escoles. Al manifest, els municipis baixpenedesencs expressen el seu malestar tant pel retorn escolar de les properes setmanes com per l’inici del curs 2020-2021, i recorden que la comarca és un territori en creixement constant i una “alta matrícula viva”.

En aquest sentit, reclamen que Educació es reuneixi amb els ajuntaments i el Consell Comarcal abans d’anunciar qualsevol mesura. Recorden que la planificació anunciada recentment pel conseller Josep Bargalló repercuteix a les competències, serveis, instal·lacions i pressupostos dels ens municipals i comarcal, motiu pel qual insisteixen en exigir un treball “col·laboratiu” amb la Generalitat. “Actuar d’una altra manera, com s’ha fet, pot posar en risc les col·laboracions”, apunten els municipis al manifest aprovat aquesta setmana.El manifest va rebre el suport del PSC, Junts, Ciutadans, En Comú Guanyem i PP, mentre ERC hi va votar en contra. La representant d’Alternativa Municipal va excusar la seva assistència.