Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El Bages sud fa pinya per combatre l’ocupació conflictiva

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Els ajuntaments del Bages sud han acordat anar a l’una per combatre l’ocupació conflictiva que està afectant els seus municipis. A banda de Sant Vicenç de […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Sant Vicenç de Castellet.-Els ajuntaments del Bages sud han acordat anar a l’una per combatre l’ocupació conflictiva que està afectant els seus municipis. A banda de Sant Vicenç de Castellet, on ja fa temps que existeix la problemàtica, municipis com Marganell o Castellgalí han explicat que les ocupacions han anat a l’alça durant el confinament. En el marc d’una trobada entre els alcaldes per abordar el problema, han acordat, entre altres mesures, instar a les administracions superiors a fer canvis legislatius, així com buscar escletxes legals que els permetin fer desallotjaments sense ordre judicial sempre que aquestes comportin problemes de convivència amb els veïns.

Els ajuntaments de Sant Vicenç de Castellet, Monistrol de Montserrat, Castellbell i el Vilar, Marganell, Castellgalí, el Pont de Vilomara i Manresa s’han reunit, aquest dimarts al matí, amb representants del Govern a la Catalunya Central i del Consell Comarcal per abordar la problemàtica de l’ocupació conflictiva, que ha anat a més durant el confinament. A municipis com Marganell, en les darreres setmanes s’han ocupat fins i tot torres i, a Castellgalí, segones residències amb piscina. També a Sant Vicenç la tendència ha anat a l’alça, fet que fins i tot està provocant concentracions veïnals davant la inseguretat que denuncien que pateixen.Davant dels fets els ajuntaments, de tots els colors, han decidit fer pinya. Segons ha explicat l’alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet, Adriana Delgado, han decidit traslladar a instàncies superiors la necessitat de fer canvis legislatius, ja que se senten impotents per la falta d’eines a nivell local. També han acordat fer passos per trobar escletxes legals que els permetin fer desallotjaments sense la necessitat de disposar d’una ordre judicial, sempre que la situació generi problemes de convivència. Alhora, han decidit crear un grup de treball per poder concretar tots aquests “protocols” comuns.El problema de pisos buitsUna altra de les línies de treball que s’ha acordat és la necessitat d’aplicar “polítiques proactives d’habitatge” per tal que els pisos buits entrin a formar part del mercat “i la gent els pugui omplir”, ha dit Delgado. Cal recordar que la mitjana de pisos buits a la comarca és pràcticament el doble que la mitjana catalana.