Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Bages rebrà més de mig milió d’euros per reactivar la seva indústria

ACN Manresa.-Manresa ha acollit aquest dijous la presentació del programa ‘Bages TTT’ (Treball, Talent i Tecnologia), que permetrà invertir 540.000 euros per reactivar la indústria de la comarca. Liderat per […]

Avatar
Agències 03/06/2021

ACN Manresa.-Manresa ha acollit aquest dijous la presentació del programa ‘Bages TTT’ (Treball, Talent i Tecnologia), que permetrà invertir 540.000 euros per reactivar la indústria de la comarca. Liderat per l’Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages, la iniciativa compta amb el suport de 29 ajuntaments (tots excepte Sant Feliu Sasserra, que s’ha agrupat en el projecte que presenta el Consorci del Lluçanès) i d’agents socioeconòmics del territori, com PIMEC, la Cambra de Comerç, la Patronal Metal•lúrgica, la UPC i Eurecat, entre d’altres. La iniciativa permetrà desenvolupar, en els propers dos anys, accions de promoció de l’ocupació i de reactivació de l’economia en la cadena de la indústria de l’automoció que té el Bages.

L’objectiu del programa Treball, Talent i Tecnologia és promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible a través de la tecnologia. Permetrà realitzar l’acompanyament necessari per a la transició digital de persones, empreses i institucions cap a un model socioeconòmic sostenible, inclusiu, competitiu, solidari i igualitari, amb la voluntat de contrarestar els efectes de la Covid-19 i a la vegada contribuir a la millora de la competitivitat de les persones i de les empreses, mantenint un impacte en el territori a llarg termini.El projecte s’estructura en quatre línies d’actuació. Una primera línia d’anàlisi de la situació actual, en la qual s’identificaran les cadenes de valor que són clau per al territori i el grau de digitalització de les empreses, s’elaborarà una diagnosi socioeconòmica del Bages i una d’específica per a l’entorn rural i es dissenyaran actuacions per millorar la competitivitat, entre altres actuacions.La segona línia fa referència a l’establiment d’aliances estratègiques, amb el desenvolupament d’eines de concertació público-privada i amb la creació d’una taula de treball de la cadena de valor d’automoció i mobilitat sostenible, entre altres accions.La tercera línia està enfocada al desenvolupament competencial de les persones i preveu formació en indústria 4.0. i en l’àmbit de les TIC des de diversos vessants, com ara el muntatge, la logística, l’electrònica de components o la soldadura. També es faran actuacions de foment de noves vocacions, promoció del talent femení i formacions d’alt valor afegit.La quarta i última línia és la d’impuls de la capacitat productiva i de transformació del teixit empresarial. Preveu tallers de captació de talents, networkings, un estudi de les línies de diversificació de la indústria del motor, la creació d’una plataforma col•laborativa per fomentar projectes, l’impuls d’estratègies d’economia circular o l’acompanyament en innovació i màrqueting digital a l’entorn rural, entre altres accions.