Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El 9è Tiana Negra tornarà el 22 i 23 de gener amb aforament limitat, inscripció prèvia i celebració paral·lela en línia

ACN Barcelona.-El 9è festival literari Tiana Negra tornarà el 22 i 23 de gener en una edició marcada per les mesures sanitàries per prevenir la covid-19. El festival se celebrarà […]

Avatar
Agències 10/12/2020

ACN Barcelona.-El 9è festival literari Tiana Negra tornarà el 22 i 23 de gener en una edició marcada per les mesures sanitàries per prevenir la covid-19. El festival se celebrarà amb aforament limitat, inscripció prèvia i s’emetrà paral·lelament en línia per arribar al màxim de públic possible. Aquest és el segon any d’Anna Maria Villalonga a la direcció, després de l’estrena de l’any passat. Entre les activitats més destacades hi haurà l’homenatge a l’escriptora Patricia Highsmith, una xerrada sobre editorials negres catalanes de referència que han arribat als 50 títols i una taula rodona dedicada als traductors. També s’estrenarà el primer ‘Trivial’ del Tiana Negra i una taula rodona de ‘true crime’ amb els periodistes Tura Soler i Jordi Grau.

Un any més, el festival donarà a conèixer el guanyador del vuitè Premi Memorial Agustí Vehí-Vila de Tiana. En total seran dos dies amb prop d’una quinzena d’activitats i una vintena d’autors amb algunes de les novetats de literatura negra catalana més destacades. Malgrat tot, el certamen manté intacte l’esperit d’esdevenir la primera cita imprescindible de la literatura negra catalana de l’any, fent de pòrtic de la BCNegra. L’organització ha defensat que la cita permetrà donar suport a la cultura i a la literatura catalana, molt afectada per la situació sanitària i econòmica actual.