Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

El 90% de les places hoteleres del litoral de Tarragona i l’Ebre depenen de l’aigua aportada pel CAT

ACN Tarragona.-El sector turístic de la demarcació de Tarragona depèn de l’aigua de l’Ebre. Segons un estudi elaborat per la URV amb motiu dels 30 anys de la creació del […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Tarragona.-El sector turístic de la demarcació de Tarragona depèn de l’aigua de l’Ebre. Segons un estudi elaborat per la URV amb motiu dels 30 anys de la creació del Consorci d’Aigües de Tarragona, el subministrament del CAT arriba al 92% de les places hoteleres de la Costa Daurada i al 52% de places de les Terres de l’Ebre –una xifra que creix fins al 90 o el 100% en municipis costaners com la Ràpita, l’Ametlla de Mar o l’Ampolla. L’estudi també destaca el pes de les indústries consorciades en termes de generació de PIB territorial -del 31% al Camp de Tarragona-. A més, situa l’impacte econòmic del consorci a les Terres de l’Ebre en 9,8 MEUR anuals arran del pagament del cànon de derivació i el de regants, i de les inversions fetes.

Amb motiu dels 30 anys d’explotació, el CAT ha encarregat un estudi que subratlla la incidència del Consorci en l’impuls turístic i industrial de la demarcació. El treball el signen el catedràtic del Departament d’Economia de la URV, Juan Antonio Duro, i els professors titulars del Departament d’Economia Miquel Àngel Bové, Mónica Martín i Francisco Javier Ponce, tots ells dins el Grup de Recerca en Indústria i Territori (GRIT).