Dijous, 26 de novembre de 2020 - Edició 854
La República

El 89,9% diu que seguiran les instruccions de la covid-19 encara que no hi estiguin d’acord, segons el CEO

ACN Barcelona.-El 89,9% dels catalans asseguren que seguiran les instruccions de les autoritats sobre la covid-19 encara que no hi estiguin d’acord completament o les trobin poc encertades. Així ho […]

Avatar
Agències 20/11/2020

ACN Barcelona.-El 89,9% dels catalans asseguren que seguiran les instruccions de les autoritats sobre la covid-19 encara que no hi estiguin d’acord completament o les trobin poc encertades. Així ho indica la tercera onada de l’enquesta Baròmetre d’Opinió Política del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO). En canvi, només un 8,2% diu que seguirà el seu propi criteri al marge de les instruccions sanitàries. L’enquesta realitzada a 2.000 persones entre el 13 d’octubre i el 7 de novembre, indica que els Mossos d’Esquadra són la institució més ben valorada en la gestió de la pandèmia amb una nota de 5,73. I els segueixen els ajuntaments i l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

En canvi, l’Església Catòlica i la monarquia espanyola estan a la cua com les institucions menys valorades. 2,1 i 1,6 respectivament. El Govern suspèn amb un 4,74 i el govern espanyol obté pitjor nota, un 4,03.Un 92,7% dels enquestats assegura que estan molt o bastant preocupats per la covid-19. La majoria ho veuen com una amenaça a l’economia de Catalunya i, en segon lloc, a la salut de la població.

Relacionats