Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El 85% dels comerços del Segrià perd facturació pel confinament perimetral de la comarca, segons una consulta de PIMEC

ACN Lleida.-El 85% dels comerços del Segrià ha perdut facturació pel confinament perimetral de la comarca, segons una consulta elaborada per PIMEComerç als seus associats de Lleida, Alcarràs, Alfarràs i […]

Avatar
Agències 11/07/2020

ACN Lleida.-El 85% dels comerços del Segrià ha perdut facturació pel confinament perimetral de la comarca, segons una consulta elaborada per PIMEComerç als seus associats de Lleida, Alcarràs, Alfarràs i Torrefarrera. Aquests negocis generen més de 800 llocs de treball directes. El 56% ha pogut mantenir la plantilla sense recórrer a un ERTO. De la mateixa consulta es desprèn també que un 40% dels negocis afirmen que es plantegen el tancament del seu negoci en cas d’un nou confinament estricte. Durant la primera onada, el 39% dels negocis va recórrer a un ICO o a estalvis personal. Aquest endeutament agreuja la situació del sector comerç, que ja venia d’una lenta recuperació des de la crisi del 2008.

El Segrià, i Lleida en general, va ser de les últimes regions sanitàries que va iniciar la fase de represa. Això ha provocat que el 56% dels comerços assegurin que encara no havien notat una recuperació econòmica substancial. Molts havien posat la seva expectativa en les rebaixes de l’1 de juliol, però el nou confinament els ha tornat a perjudicar.Pimec creu que seria “més plausible” actuar en les empreses on hi ha els brots, amb “microconfinaments específics” i algunes mesures de seguretat. “Aquest control sanitari específic permetria vetllar més per l’economia global de la comarca en lloc de malmetre-la”, conclou l’entitat.