Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

El 83% dels 4.000 professionals que han participat en l’enquesta sobre la Llei d’eutanàsia hi estan a favor

ACN Barcelona.-Més de 4.000 professionals de l’àmbit de la salut ja han participat en l’enquesta creada pel Departament de Salut per donar-los a conèixer la Llei d’eutanàsia i copsar què […]

Avatar
Agències 09/04/2021

ACN Barcelona.-Més de 4.000 professionals de l’àmbit de la salut ja han participat en l’enquesta creada pel Departament de Salut per donar-los a conèixer la Llei d’eutanàsia i copsar què n’opinen i necessiten. D’aquests, un 83% està a favor de reconèixer el dret de l’eutanàsia i de la seva regulació. El qüestionari web fa 15 dies que s’ha difós. Un 65% diu conèixer gens o poc la Llei de Regulació de l’eutanàsia, el 92% considera necessari que s’ofereixi formació i només el 10% considera que ha de ser voluntària. Salut ha constituït aquest divendres un comitè pedagògic encarregat d’elaborar els continguts per a la formació dels professionals.

Aquest grup està format per membres dels col·legis professionals, del Comitè de Bioètica de Catalunya i per diferents representants de Comitès d’ètica assistencial. Gràcies als primers resultats de l’enquesta, aquest comitè pedagògic iniciarà l’elaboració d’uns continguts que hauran de contemplar diferents àmbits formatius. Hi haurà una formació troncal (amb informació sobre la llei i supòsits d’aplicació, sobre el model de pràctica assistencial, sobre el procés de dol i d’acompanyament a les famílies) i una altra més específica per a cada col·lectiu professional. En tots els casos, la formació serà telemàtica, i per poder-la fer es facilitarà la organització dins de l’àmbit assistencial, de manera que no impacti en el dia a dia del professional.La llei orgànica de regulació de l’eutanàsia, aprovada recentment, entrarà en vigor el proper mes de juny. De les persones que han completat l’enquesta, el 45% dels professionals que han participat són de l’àmbit hospitalari, mentre que el 30% són de l’atenció primària.